teisipäev, 31. detsember 2013

All glory to the teletoad!

    "Uuringus osalemine võtab aega orienteeruvalt 10 minutit," luges Zemmeline ning sättis end mugavamalt istuma. Käeulatuses lõhnas magusalt teetass, taldrikukesel lebasid küpsised, abikaasa kräunumised olid suletud ukse taha.
    "Mul ei ole seda vaja," mõtles Zemmeline ning klikkis "Edasi".
    "Uuringu käigus palutakse Teil hinnata erinevate numbrite meeldivust. Valikute tegemisel ei ole õigeid ega valesid vastuseid! Uuring järgib kõiki inimeetika printsiipe ning tulemusi kasutatakse ainult teadus- ja õppetöö eesmärkidel Zemville'i Ülikoolis. Osalemine on vabatahtlik ja anonüümne ning Teil on õigus osalisemisest igal hetkel loobuda."
    Zemmeline klikkis "Edasi".
    "Teile näidatakse järjest kahte pilti, kumbagi 1 sekundi vältel. Seejärel palutakse teil hinnata teise pildi (numbri) meeldivust. Katses on kokku 72 sellist katsekorda."
    "72 on veidi palju," arvas Zemmeline, "aga päris ilus number."
    Ta klikkis "Alusta"
    Ekraanile kuvati sekundiks naine lilla-kollases kampsunis, rohelise särgiga mees ning sinises rõivas 2-3 aastane laps. Ema ja isa kaisutasid mõlemad nende vahel olevat poega, nende näonahk oli pea sama valge kui naeratused. Seejärel kuvati sekundiks "+" märk, siis number 8275 ning järgnevalt küsimus "Kas number oli keskmisest..." ning kaks nuppu - "keskmisest ebameeldivam" ja "keskmisest meeldivam".
    Zemmeline valis "keskmisest meeldivam" ning tõstis siis ehmunult käe suu ette. Mida üldse tähendas "keskmisest meeldivam"? Kas kusagil on mingi number, mis on keskmine? Kui võtta numbriks näiteks miljon, siis pool sellest ehk keskmine oleks pool miljonit. 500 000. Kui number aga oleks miljard, oleks keskmine... Pool miljardit?
    "Pool miljardit oleks päris hea number," leidis Zemmeline. Sellega võrreldes 8275 enam nii ahvatlevana ei tundunud, aga... negatiivsed arvud on ju ka olemas.
    "Miinus  miljoni ja miljoni keskmine oleks null," arvutas Zemmeline. Miljardi ja miinus miljardi keskmine... Ka null. Miinus lõpmatuse ja lõpmatuse keskmine... Null? Zemmeline polnud päris kindel, aga paljud arvud on ilmselt paremad kui null. Paljud asjad on paremad kui eimiski. Ega Zemmeline mingi negatiivse suhtumisega naine olnud. Juba ta ema ja isa õpetasid, et negatiivse suhtumisega ei jõua kaugele. Ta elukaaslased, töökaaslased ja ülemused õpetasid, et negatiivse suhtumisega kaugele ei jõua. Zemmeline polnud kohe kindlasti negatiivse suhtumisega naine.
    Aga mis siis, kui see polegi õige lähenemine? Uuringu alguses teavitati küll, et valesid vastuseid ei ole olemas, aga mis siis, kui Zemmeline vastamisel hoopis valest põhimõttest lähtus?
    "Vist tahetakse ikka numbreid, mis oleks keskmiselt meeldivast meeldivamad," otsustas Zemmeline, aga see tegi ülesande keerulisemakski. Nüüd pidi ta välja mõtlema, milline number talle keskmiselt meeldib.
    "Kui skaala ühes otsas on midagi koledat ja teises 618, siis keskmine võiks olla näiteks 511," arutles ta. Mis siis saab, kui uuring valibki numbriks 511, ei osanud ta veel öelda. Ta oli millalgi ajakirjast lugenud, et kõige täiuslikemate objektide arvuks on 216. Väidetavalt sai selliseid eksisteerida vaid üks - iga tool on erinev, lusikas, millega sa korra teed seganud, pole enam see, mis hetk tagasi.
    Zemmeline kõndis riiuli juurde ja tuulas ajakirjade kuhjas kuni leidis õige.
    "Teadus igaühele" juulikuu numbris oli välja toodud lausa terve tabel uurimuse tulemustest.
        Veekann (vilistav): keskmiselt 215.83
        Elektritrell: keskmiselt 216.29
        Aju, inimese: keskmiselt 215.71
        Kook: keskmiselt 215.61823.
        Ämber (plastist): keskmiselt 488.04
        Ämber (mustast plastist): 3
    Zemmeline heitis pilgu ekraanile, nägi seal nuppe "keskmisest ebameeldivam" ja "keskmisest meeldivam" ning taipas kerge häbitunde saatel, et nupu "keskmisest meeldivam" klikkimise järel olid tõenäoliselt kohe kuvatud uus pilt ja number, mis tal ajakirja süü läbi nägemata jäid.
    "Üks huupi vastatud küsimus pole loodetavasti põhjus uuesti alustamiseks," lootis ta,"pealegi - iga inimene tohiks ju vaid korra uuringus osaleda?"
    Ta klikkis "keskmisest meeldivam" ning tõepoolest kuvati sekundi möödudes uus pilt. Kaks tumedapäist naist metsas, üks umbes viieaastane tüdruk. Naised olid tumedapäised ja kandsid siniseid riideid, heledapäine laps nende keskel midagi tumedat. Seejärel kuvati number 23.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati pilt, kus mees mustas, naine tumesinises, beebi nende keskel valges riietuses. Kõik kolm olid valged. Taustaks mets, heinamaa. Seejärel kuvati number 4444.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati pilt ämbrist. See oli must, tõenäoliselt plastist. Sang püsti, valgel taustal. Seejärel kuvati number 672.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati pilt mehest, naisest ja lapsest, kes asju autosse kandsid. Pilt oli nii väike, et Zemmeline ei saanudki aru, kuhu nad vaatavad. Seejärel kuvati number 11.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati tumedapäised mees ja naine, nende vahel lamas imik, keda heldinult vaadati. Kõik valged, valges riides. Seejärel kuvati number 618.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati noor mees ja naine luksuslikus elutoas ning nende poeg vaibal mängimas. Mehed olid valgenahalised, naine asiaat. Seejärel kuvati number 74.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati kaks tumedapäist naist, vasakpoolsel oli valge õlapaeltega kleit, parempoolsel taevasinine pluus. Imikul nende keskel olid sinisetriibulised rõivad. Seejärel kuvati number 23.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati heledapäine naine ja turris tumedate juustega mees, mehe süles istus blond poiss heledas t-särgis ning teksades. Kõik olid valgenahalised. Seejärel kuvati number 50193.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    "Ma tahan pissile," mõtles ta.
    Ekraanile kuvati mees, naine ja tüdruk rohekas täpilises kleidis. Mees, naine ja laps kandsid valget, istusid valgetes tugitoolides ja olid valgenahalised. Seejärel kuvati number 511.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati valge mustrita kohvitass alustassil. Seejärel kuvati number 866476.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati kaks meest ning nende keskel 4-5 aastane poiss rohelises vestis. Vasakpoolne mees kandis valget triiksärki kollase lipsuga, vasakpoolsel oli sinine särk. Seejärel kuvati number 2.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati mustanahaline mees, valgenahaline naine ning valgenahaline tütar. Seejärel kuvati number 31.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati ilustusteta kahvel valgel taustal. Seejärel kuvati number 409.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati kaks meest pingil ning laps nende keskel. Mõlemad mehed kandsid helesinist maikat, vasakpoolne suudles poega. Seejärel kuvati number 23.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati valgenahalised mees ja naine ning nende laps. Seejärel kuvati number 394.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati  heledajuukseline poiss sinivalgeruudulises särgis, kes istus punases särgis ja lühikeste tumedate juustega mehe süles. Mehe  kõrval seisis pikkade blondide juustega naine valges. Naisel oli käekell. Seejärel kuvati number 1211.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati mees, naine ning nende tõmmunahaline laps. Seejärel kuvati number 9172.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati valgenahalised mees, naine ja poeg. Seejärel kuvati number 7614.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati kaks naist ja nende vahel imik taeva taustal. Vasakpoolne naine oli blond, parempoolne indiapärase välimusega, kes kandis roosakat toppi. Seejärel kuvati number 2090.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati pilt ämbrist. See oli must, tõenäoliselt plastist. Sang püsti, valgel taustal. Seejärel kuvati number 1607.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati kaks meest ning nende keskel 4-5 aastane poiss rohelises vestis. Vasakpoolne mees kandis valget triiksärki kollase lipsuga, vasakpoolsel oli sinine särk. Seejärel kuvati number 89.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati valge mustrita kohvitass alustassil. Seejärel kuvati number 2424.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati heledapäised naine ja tüdruk heledates riietes, neist vasakul tumedapäine mees valge t-särgi ja siniste teksadega. Mehe ees laual oli töötav sülearvuti. Kõik olid valgenahalised. Seejärel kuvati number 618.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam". Hiirenupp tegi "krõks!", justnagu oleks sinna vahele saiapuru sattunud. Zemmeliine tõstis hiire, raputas seda, proovis uuesti hiirenuppu, samaaegselt püüdlikult ekraani jälgides. Nupp ei krõpsunud enam, tõenäoliselt kukkus prügi välja.
    Ekraanile kuvati kaks üsna vana meest, nende vahel istus poiss. Turrisjuukselisel mehel oli valge maika, parempoolsel sinakas särk ja napilt juukseid. Seejärel kuvati number 543.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam". Hiirenupp krõpsus. See oli väga ärritav.
    Ekraanile kuvati kolm mustanahalist. Seejärel kuvati number 1318.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam". Hiirenupp krõpsus. Zemmeliine raputas hiirt ärritunult ja klõbistas nuppu. Hiir käitus korralikult.
    Ekraanile kuvati naine lilla-kollases kampsunis, rohelise särgiga mees ning sinises rõivas 2-3 aastane laps. Ema ja isa kaisutasid mõlemad nende vahel olevat poega, nende näonahk oli pea sama valge kui naeratused. Seejärel kuvati number 3390.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati pilt ämbrist. See oli must, tõenäoliselt plastist. Sang püsti, valgel taustal. Seejärel kuvati number 511.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati valgenahalised mees ja naine, naise süles oli väike tüdruk. Tüdruku nina oli lai ning huuled paksud. Seejärel kuvati number 2437.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam". Hiirenupp krõpsus.
    Ekraanile kuvati tumedapäised mees ja naine, nende vahel lamas imik, keda heldinult vaadati. Kõik valged, valges riides. Seejärel kuvati number 6411.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati majatrepil istuvad pruunis särgis mees ning punases pluusis naine. Poisil, keda mees kaenla alt toetas, oli ruuduline särk. Pilt oli äärmiselt väike. Seejärel kuvati number 618.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam". Hiirenupp krõpsus.
    "Miks ta krõpsub vaid siis, kui ma nupul "keskmisest ebameeldivam" klikin?" imestas Zemmeline.
    Ekraanile kuvati noored mees ja naine väikese lapsega. Kõik olid valgenahalised. Taustal sõitis punane traktor. Seejärel kuvati number 23.
    Zemmeline judises ning klikkis "keskmisest ebameeldivam". Hiirenupp krõpsus.
    Ekraanile kuvati eresiniste silmadega valge mängukaru. Seejärel kuvati number 6536.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati tumedapäine naine, heledapäine naine ning laps nende keskel. Vasakpoolne naine oli kergelt asiaatlike näojoontega, laps täpilises kleidis. Parempoolse naine jakk oli triibuline. Seejärel kuvati number 8098.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam". Hiirenupp krõpsus.
    Ekraanile kuvati valgenahaline mees ning mulatitar. Seejärel kuvati number 555001.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam". Hiir krõpsus ebameeldivalt.
    Ekraanile kuvati heledapäine naine ja turris tumedate juustega mees, mehe süles istus blond poiss heledas t-särgis ning teksades. Kõik olid valgenahalised. Seejärel kuvati number 23.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati mees, naine ja laps. Kõik olid mustanahalised. Seejärel kuvati number 8727.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanil kuvati tumedate pikkade juustega naine sinises jakis, temast vasakul sinakashallikas särgis mees. Mehel oli käekell. Nende keskel istus laps sinimustvalgetriibulises särgis. Seejärel kuvati number 960.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati mees ja naine lapsega. Mõlemad vanemad olid ilmselt juba viiekümnendates eluaastates, mehe juustes oli tublisti halli. Seejärel kuvati number 3377.
    Zemmeline kõhkles veidi ning klikkis siis "keskmisest meeldivam". Hiirenupp krõpsus jälle ning Zemmeline vaatas seda kahtlustavalt. Kas võis võimalik olla, et krõps käis vaid siis, kui ta valesti vastas?
    Ekraanile kuvati tumedapäised mees ja naine, nende vahel lamas imik, keda heldinult vaadati. Kõik valged, valges riides. Seejärel kuvati number 618.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati kolmevärviline kassipoeg. Seejärel kuvati number 5654.   
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati kaks tumedapäist naist metsas, üks umbes viieaastane tüdruk. Naised olid tumedapäised ja kandsid siniseid riideid, heledapäine laps nende keskel midagi tumedat. Seejärel kuvati number 7181.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati mees, naine ja tüdruk rohekas täpilises kleidis. Mees, naine ja laps kandsid valget, istusid valgetes tugitoolides ja olid valgenahalised. Seejärel kuvati number 511.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati blond pikkade juustega naine, mees valges särgis ning blond poiss nende vahel. Mees seisis trepiastmel, toetudes käsipuule, taustal paistid riiulid ja kapid. Seejärel kuvati number 8.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati kaks meest ning nende keskel 4-5 aastane poiss rohelises vestis. Vasakpoolne mees kandis valget triiksärki kollase lipsuga, vasakpoolsel oli sinine särk. Seejärel kuvati number 182.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati tumedapäised mees ja naine, nende vahel lamas imik, keda heldinult vaadati. Kõik valged, valges riides. Seejärel kuvati number 319.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati heledapäised naine ja tüdruk heledates riietes, neist vasakul tumedapäine mees valge t-särgi ja siniste teksadega. Mehe ees laual oli töötav sülearvuti. Kõik olid valgenahalised. Seejärel kuvati number 216.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati kaks meest pingil ning laps nende keskel. Mõlemad mehed kandsid helesinist maikat, vasakpoolne suudles poega. Seejärel kuvati number 1607.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati pilt, kus mees mustas, naine tumesinises, beebi nende keskel valges riietuses. Kõik kolm olid valged. Taustaks mets, heinamaa. Seejärel kuvati number 23.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati kaks naist ja nende vahel imik taeva taustal. Vasakpoolne naine oli blond, parempoolne indiapärase välimusega, kes kandis roosakat toppi. Seejärel kuvati number 1.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati ilustusteta kahvel valgel taustal. Seejärel kuvati number 6411.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati põskhabemega noormees, tumedapäine naine ning sinisilmne laps. Kõik olid valgenahalised. Seejärel kuvati number 7361.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati ümara näo ja siilisoenguga mees, põlvpükstes naine ning umbes kümneaastane poiss. Kõik olid mustades rõivastes ning valgenahalised. Seejärel kuvati number 2437.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati mustanahaline mees ülikonnas, valgete turris juustega naine ning väike tüdruk. Seejärel kuvati number 9223.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati eresiniste silmadega valge mängukaru. Seejärel kuvati number 203.
    Zemmeline klikkis "keskmisest meeldivam".
    Ekraanile kuvati kaks vanemapoolset mustanahalist meest, ühe põlvel istus väike valgenahaline tüdruk. Seejärel kuvati number 43.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati pikkade tumedate juustega ning sinise jakiga naine ning naeratav mees. Lapsel mehe süles oli kapuuts peas, kõik olid valgenahalised. Seejärel kuvati ekraanile number 2886.   
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati pruntis huultega poiss, mees punases särgis ning heledate lokkis juustega naine. Seejärel kuvati number 23.   
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati pikkade heledate juustega naine hallis pluusis, kinniste silmadega poiss ning mees. Seejärel kuvati number 43.   
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati blond pikkade juustega naine, mees valges särgis ning blond poiss nende vahel. Mees seisis trepiastmel, toetudes käsipuule, taustal paistid riiulid ja kapid. Seejärel kuvati number 8.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati kaks naist, üks lühikeste heledate juustega, teine päikeseprillidega. Nende vahel seisva lapse jalge vahelt paistis meri. Seejärel kuvati number 972.   
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati mees, naine ja tüdruk rohekas täpilises kleidis. Mees, naine ja laps kandsid valget, istusid valgetes tugitoolides ja olid valgenahalised. Seejärel kuvati number 3390.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati kaks prillides meest, kes hoidsid rohelises vestis poissi. Nende tagant paistsid raamaturiiulid. Seejärel kuvati number 4.   
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati ratastoolis istuv mees, ta õlal kätt hoidev noor naine ning lillelises kleidis tüdrukutirts. Kõik olid valgenahalised. Seejärel kuvati number 511.   
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati mees ja naine lapsega. Mõlemad vanemad olid ilmselt juba viiekümnendates eluaastates, mehe juustes oli tublisti halli. Seejärel kuvati number 3377.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati ruudulises särgis mehe süles olev imik ja pikkade tumedate juustega naine. Kõik olid valgenahalised. Nende taga paistis tumepruun majauks. Seejärel kuvati number 412.   
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati pilt, kus mees mustas, naine tumesinises, beebi nende keskel valges riietuses. Kõik kolm olid valged. Taustaks mets, heinamaa. Seejärel kuvati number 7006.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati valge mustrita kohvitass alustassil. Seejärel kuvati number 85.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati viis pikavarrelist roosi kõrges vaasis. Seejärel kuvati number 618.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ekraanile kuvati naine lilla-kollases kampsunis, rohelise särgiga mees ning sinises rõivas 2-3 aastane laps. Ema ja isa kaisutasid mõlemad nende vahel olevat poega, nende näonahk oli pea sama valge kui naeratused. Seejärel kuvati number 6536.
    Zemmeline klikkis "keskmisest ebameeldivam".
    Ja sellega olidki küsimused läbi. Kuigi Zemmelines oli kummaline tunne, nagu oleks midagi valesti läinud või tegemata jäänud, kuvati ekraanile vastaja andmete sisestamise vorm, kus paluti vastata ka järgnevatele küsimustele.
    "Sugu: naine/mees/muu?". Zemmeline valis "naine."
    "Vanus: alla 18/18-29/30-39/40-49/üle 50". Zemmeline mõtiskles veidi, mida ta vastaks siis, kui ta oleks 18 ning valis seejärel "18-29"
    "Elukoht: Zemville/muu linn/alev, küla?". Zemmeline valis Zemville.
    "Perekonnaseis: abielus/vallaline?". Zemmeline valis "abielus".
    "Valdan hiina keelt: jah/ei?". Zemmeline valis "ei".
    "Kas teile meeldib number 23: jah/ei?". Zemmeline valis "jah".
    "Seksuaalne orientatsioon: heteroseksuaalne/homoseksuaalne?". Zemmeline valis "heteroseksuaalne."
    "Minu tutvusringkonnas pole homoseksuaalse orientatsiooniga inimesi: jah/ei?". Zemmeline valis "jah" ning klikkis nupul "Saada."
    Ta tõusis toolilt ning läks elutuppa.
    "Said juba valmis või?" hüüdis ta juba poolelt teelt, ent mees polnudki end telekat vaatama unustanud või keset järjekordset otsustusvõimetushoogu selle osas, millist mängu mängida.
    Zem oli köögis.
    Zemmeline otsustas teda sellest hoolimata tagant kiirustada.
    "Mida sa jokutad seal, vaata, mis kell on juba."
    "Vaata, lapsed mängivad," vastas Zem mõtlikult aknast välja vaadates.
    "Mhh," tegi Zemmeline.
    "Ma pole kunagi märganud, et see mänguväljak seal on."
    "Mis see väljak asjasse puutub?" küsis Zemmeline pahuralt.
    "Kui täpselt siin seista, siis paistab majade vahelt natuke väljakut. Lapsi mängimas."
    "No ja siis?" ei saanud Zemmeline aru, „lapsi on ju mujal ka.“
    "Ma tahan, et meil oleks lapsed," ütles Zem.
    Ja Zemmeline vastas.

Kommentaare ei ole:

 
blog.tr.ee