laupäev, 23. juuli 2016

Tartu, ära enam peale võta.

Tartu, hei, mäletad, kuidas sa kolisid bussi nr 15 peatuse Statoili vastu, et ehitada vana kaubamaja asemele mingi kuubik? Ja mäletad, kuidas sa kolisid peatuse tagasi endisesse kohta, kuubiku kõrvale, kui see kuubik (selle nimi on vist H&M, sest see tundub kõige silmatorkavam kiri?) valmis sai? Tundub täiesti mõistlik seista õhtul viimast bussi oodates kuubiku kõrval, eriti kui seal on bussipeatuse märk, mille kohaselt peatuvad seal 6, 8, 15 ja veel mitu liini? Ja muidugi on ooteplatvormi kõrval äge elektroonekraan, mis näitab mitu minuti ja millise bussini aega on. Ot, see tähendab, et näitab... Ee... Igatahes, midagi ta näitab ja see teeb sellest igati töötava bussipeatuse moodi bussipeatuse.
Miks kuradi pärast sõidab siis natuke enne väljumisaega rahulikult mööda ühegi liinitunnuseta liinibuss ja peatub mitukümmend meetrit teiselpool ristmikku? Kui vudid rohelise tulles üle ristmiku ja astud sisse, näitab tabloo juhi lähedal, et tegemist on liiniga... "SEBE" ja uhke tallinlastest inspireeritud piiksumasin kuvab "Süsteem ei tööta #3276/8". Mismismis, piiksulugeja jooksis servini täis? Ja siis näed aknal kleebist "Vabandame, SMS saatmine perioodipileti korral ei tööta hetkel." Ot. Kas see hetk ei alanud juba vähemalt pool aastat tagasi? WTF, miks miski ei tööta? Kas rohekaarti kattekilbina kasutades on selle varjus kohale roomanud keskerakondlased ja võtnud Tartu üle vms?
Õnneks ei paistnud kusagilt silti "Joo kraanivett 3 km/h". See oleks tahavaatepeeglid uduseks võtnud.
Ja ei, järgmise bussi tuleku aega näitav tabloo, mis näeb välja nagu pildil, ei ole piisav vihje, et buss nr 15 peatub teisel pool ristmikku. See on lihtsalt perssekukkunud arendus.

Kommentaare ei ole:

 
blog.tr.ee