reede, 2. mai 2008

idiprugat tleslaatoT

Zemmeliine Mary Georgia nohises pahuralt. Viimased paar tundi oli ta põrnitsenud lauset, mille tähendusest tal aimugi polnud, ent tõlget oli vaja. Ja kiiresti. Kõrvust undas suurest pingutusest.
"Kuula oma südame häält," ütles hääl ta peas.
Zemmeliine ohkas, kuulas südame häält, ohkas veel kord ja kirjutas: "Sell kÕige olusisemal korralKui, sul poognat vaja läheb, on see KloAaGIS "
Miski ei tundunud siiski päris õige. Ta koputas mõttesevajunult sõrmega vastu pead ja kõrgsageduslik pinin ta peas lakkas. Zemmeliine naeratas ja parandas vead, mis talle kirjapandus nüüd silma torkasid.
"Sell kÕige olusisemal korralKui, sul grillvarast vaja läheb, on see KloAaGIS "
Ta salvestas dokumendi ilma et tal olnuks aimugi mil viisil see Zemoonia tulevikku mõjutas.

"Oih," ütles Lipelgas kui metalne laegas mürtsatusega ta kõrval maandus. See oleks võinud olla ta pea, mis hoo pidurdas, ent ei olnud. Lipelgas ohkas kergendatult ja keskendus uuesti mehele 23. korrusel, kelle aknast oli Zemoonia kõige tagaotsituma asja õhulend alguse saanud.

Kui Ingel käe grillvarda järele sirutas jäi talle pihku vaid vorst. Isa Keller Zemoonia Normaalsete Inimeste Kirikust naeratas laialt.
"Siin oli ju äsja varras?" küsis naine. "Kahju, ma oleksin tahtnud originaalne olla."
"Mis mõttes?" küsis pahaaimamatu Keller.

Ohjeldamatult vanduv Zem Winston Orm, kes ei suutnud kuidagi mõista, kuidas saab ta autojuht nii vastutustundetult käituda, et lihtsalt ära kaob, koos autoga, üritas viimases ahastuses taksot kutsutada.
"Telefon, millelt te helistate, on välja lülitatud või asub väljaspool teeninduspiirkonda," ütles meeldiva häälega automaatnaine.
Orm hakkas lõpuks ikkagi jala minema, ent rääkiva konnaga ei kohtunud ta kunagi.

Ja kui Vikat unenäos sünnipäevalt minema hiilis, ei viinud teejuht teda kunagi kollase maja juurde, mida ümbritsevas aias jalutas naerev panter, kes surnud inimestele kuuluvaid esemeid aiapostide otsa asetas. Pakk peaaegu et maasikamaitselist nätsu jäigi Vikati taskusse kuni ta lõpuks ärkas.

"Mmmmnääg....mmmmnnääääg," oigas Zem läbi une. Ülemisel korrusel toppis proua Anitor pea padja alla.

Kommentaare ei ole:

 
blog.tr.ee