kolmapäev, 4. juuni 2008

Anaalintrusiivne reklaam ehk...

...katke oma tagumikud, härrased, Postimees on kohal.

"Nää! Nää! Mingi nõme reklaam on kohal jälle!" vehkis K-lef ekraani suunas. Tõepoolest, "Postimees online"-s lehe ülaossa hiirega eksimisel viskas lahti suure EMT reklaami. Seda ei kuvata küll pidevalt, vaid iga x-nda artikli vaatamisel, aga nõme on ikkagi. Samasugune hüpikreklaam on tihti ka näiteks neti.ee-s, selle vahega, et seal vupsab reklaam väikeseks tagasi kui kursor mujale liigutada. Postimehe EMT-bling kaob vaid siis kui klikkida kirjal "Sulge", mis, kui mu mälu nüüd ei peta, on mingi võimalikult väikeses kirjas lingike. Ja Postimehe reklaam katab nende oma sisu ehk kui EMT-i kinni ei suru, siis osasid uudiseid lugeda ei saa. Meeldiv. Väga meeldiv. Übermegahüpersuperpersotorsoviisakasjaniikuradimakenateist. Huvitav on muidugi see, et kõik teised reklaamid on AdBlock maha tapnud, EMT-i oma aga tungib läbi. Ega siis midagi, Ariel lisas AdBlockile uue filtri - postimees.ee/lib/reklaam/*
Aga tuleb välja, et see ei ole lahendus. Nüüd saab Postimehe lehel ringi uidates igal korral kui peaks päisesse reklaam kuvatama, toreda veateate, mis ütleb: "This page requires AC_runActivecontent.js"
Ahniih.
Kuigi kiri "OK" on suurem kui kiri "Sulge" algsel reklaamil, on tulemus tegelikult valusam. Teisi tääbe ei saa enne vaadata kui selle veateate kinni vajutad.
Ei, lahendus ei ole AdBlocki sobivaks mudimine. Postimees.ee tuleb lihtsalt Sõnumilehe või Delfi või muu säärase vastu vahetada. (sobib ka elu24.ee. Lily Allen värvis pea roosaks. Woohoo)

Kommentaare ei ole:

 
blog.tr.ee