kolmapäev, 8. juuni 2011

Margus Hanson

"Tallinna linnavõim muudab ühistranspordipiletite süsteemi ja tõstab alates 1. juulist üksikpiletite hindu," luges Ariel ja muigas. Millegipärast polnud ta üldse imestunud.
«Kroonihinnad arvutati eurodesse ümber sendi täpsusega. Nüüdseks on aga selge, et euro tulek ja üldine majandusolukord on muutunud ja samamoodi jätkata ei ole võimalik,» ütles Tallinna abilinnapea Taavi Aas.

"Peremees, leiaksite ehk ühe euro," sirutas prükkar käe välja.
Kroonide viimastel päevadel oli prükkari sooviks, et sõbralikud inimesed leiaks kaks krooni.
Tema selja taga poeuksel oli silt "Euro hinda ei tõsta."

Lisaks vähendati erinevate piletiliikide arvu, mis peaks toodete seast valiku tegemise lihtsamaks muutma. Abilinnapea sõnul on nüüd igal ühissõiduki kasutajal võimalik valida endale sobivaim piletiliik, ilma et variantide liigpaljusus pead segi ajaks. Tulevikus loodetakse jõuda olukorrani, kus erinevaid pileteid ongi vaid kaks - tallinlastele ja ülejäänutele, sõltuvalt jalgade arvust.
«Mõnevõrra tõusevad vaid talongide hinnad, kaarditoodete kasutamise soodustamiseks nende hinnad aga enamasti hoopis langevad. Näiteks langeb 30 päeva ID-pileti hind 3 sendi võrra,» selgitas Aas.
90 päeva perioodikaardi kadumise valguses on tegemist tõepoolest märkimisväärse hinnalangusega.Kaardi senine hind päeva kohta on 47 senti ja selline sõidutasu ei ole linnavalitsuse hinnangul jätkusuutliku ühistranspordi seisukohalt piisav.
«Samas kallineb endise 90 päeva perioodikaardi omanikule ühistranspordi kasutamine vaid 15 senti päevas, mis muu hinnatõusuga võrreldes ei tohiks olla ülejõu käiv,» ütles abilinnapea.
Njah. Kui seni maksis kolm kuud sõitu tallinlasele 42.18€, siis nüüd 55.50€. Kuus 4.44€ rohkem maksta pole tõesti palju, muude hinnatõusudega võrreldes. 32% hinnatõus pole peaaegu et mainimist väärtki. Mittetallinlane maksis seni 90 päeva eest 52.73€, 1. juulist aga 3*27=81€ Kallinemine kõigest 53,6% ehk 28.27€ ehk 442.33 vanas rahas.
Ütluse "Pole idast kunagi midagi head tulnud" valguses on tore elada Lasnamäest lääne pool, aga kas ühistranspordi hinnatõus on piisav, et panna end ametlikuks tallinlaseks registreerima? Ei. Esiteks maksab selle kinni tööandja ja teiseks - kas ma tahaks elada samas linnas, kus elab Taavi Aas? Ma ei taha, et Taavi Aas samas linnas elaks.
Ja Tallinna TV(HUI) tegutseb ikka edasi...

"0.47 eurot? Selle eest ei saa pulgakommigi." - MH

Kommentaare ei ole:

 
blog.tr.ee