laupäev, 25. juuni 2011

Something, something, something... parem kui vana

Et vahelduse mõttes teha pots, mille sisuks pole ainult nutt ja hala, räägiks parem, kuidas tagasi saada kõvakettaruum, mille Lenovo Rescue & Recovery sombistumise korral põske võib pista. Mis mul juhtus, oli järgnev - R & R jooksis kokku, tegi eduka katse kogu ketas läbu täis kirjutada ja peale väikest maadlust tekkis olukord, kus R & R polnud enam teadlik ühestki enda tehtud back-upist, küll aga oli kadunud kettaruum. Win7 puhul aitas Folder Options->Hide protected system files linnukese eemaldamine. See teeb nähtavaks kausta nimega RRbackups, kus R & R oma sodi hoiab, aga veel ei ole sealsete failide kustutamiseks õiguseid. Et failidele ligi pääseks, tee kaustal paremklõps, vali Properties, liigu sakile Security ja seal kliki kasutajale õiguste andmiseks Edit, seejärel Add oma kasutaja lisamiseks. Nüüd saab kustutada pikast rodust tähtedest-numbritest koosneva nimega kausta, mina sain nii tagasi üle 30 GB kettaruumi, mida ei olegi nii vähe kui hakata arvutama, mitu % mu 160 GB kettast Win7 ja Lenovo vidinate käes on.
Nii et üsna vähese vaevaga on R & R jälle sama hea kui nt Skype. Viimase katkiminek peale mõnda järjekordset pealesunnitud uuendust on tunduvalt põnevam sündmus kui paari GB kadumine. Huvitav, millal saab valdavaks umbes selliselt kulgev vestlus:
Hüpoteetiline välismaalane: "Eestlased? Te olite need, kes Skype'i tegid, eksole?"
Eestlane: "Mis? Skyte? Ei, sellest ei tea me midagi. Kas see polnud pärit Somaaliast/Afganistaanist/Põhja-Koreast vms vms? Samad tüübid, kes Firefoxi taga?"
Mhmh. Et tu, Mozillus Magnificus. Aasta lõpuks versioonilt 4.0 versioonini 7.0 jõudmine on kiiduväärt, sest eks ole ju parem brauser see, mil suurem versiooninumber. Chrome on mu arvutis jõudnud numbrini 12, Opera 11 ja isegi Internets Exploder on IE9. Uue tulekul eelmise versiooni surnuks kuulutamine... poleks ka midagi jubedat, aga kuhu jääb põnevus ja miljonid allalaadimised, mis nt Ff 3.0-ile osaks said? Või tuleb Mozilla kodukasutajale vastu ja pakub iga uue versiooniga midagi uut ja üllatavat (enterprise-mehed saadeti koledasse pimedasse kohta, tavakasutaja saab ilmselt präänikut siis)
Nt sellist: nuputab hommikune Ariel tükk aega (hommikused Arielid ei ole nutikad), kas on ta nett katki, faili omaniku server katki või midagi muud ja siis saabub selgus - ei ole midagi seisma jäänud, Ff 5.0 uuendab allalaadimisaknas allalaetud MB arvu, laadimise kiirust ja lõpuni jäävat aega vaid siis, kui hiirekursor selle kohal hõljub. Sellest ei piisa, et aken aktiivne on, nihuta kursor akna kohalt nt Skype'i suunas ja tadaa! kõik numbrid jäävad seisma. Muljetavaldav. See hoiab energiat kokku, eksole?
Või siis - millist brauseri versiooni peaks Sertifitseerimiskeskus toetama (toetatud != töötav, viimase puhul selgub niikuinii mingil hetkel, et töötav = peaaegu töötav, abitelefonil helistades on lootust aga vastuseks saada "Ei, seda me ei toeta) ID-kaardi baastarkvara puhul? Kui kõige värskem on FF23.0, kas 21.0 toetamine oleks veel mõistlik või oleks see ürgajalugu? Aga 19.0?
Oinäe, nutt ja hala. Noh, kui juba, siis juba - mismõttesnagu maksab kuu aega ühistransporti 1. juulist mittetallinlasele 17.58€ asemel 27€?

Kommentaare ei ole:

 
blog.tr.ee