esmaspäev, 21. aprill 2008

Ei julge koju minna, näkää. Eiei.

Hea tõestus sellele, et väljas on suur suvi, on kübermaja sisetemperatuur. Esimene asi hommikul on aknani joosta ja see lahti lüüa, endal kuklakarvad kärssamas. Tõenäoliselt mõjub päike loomu poolest külmaverelistele eestlastele hävitavalt - lahtisest aknast sisse trügivate häälte järgi võiks arvata, et Tartu on tõepoolest Emajõe Chicago, sireenid uluvad vahetpidamata ja tänavatel lainetab meri, kuum ja punane.
Nii ei saagi Ariel kontori kaitsvast embusest väljuda, siin on vaid katuseaknad ja uksed hoitakse hoolikalt lukus. Mitte et ta midagi kriminaalset teinud oleks, ent Ariel on vaid 1.62 pikk, politseinikud aga pikad, pikad, pikad... Mine tea mis kõik juhtuda võib. Vaid öö varjus saab välja hiilida, et kibekähku natuke toitu otsida (öösiti on millegipärast vaikne, ju siis kurjategijad magavad).
Ja igaks juhuks on Arielil ka malakas, mille ta ühe suure pargipuu küljest lahti näris, et seda hellalt kaisus hoides kõikjal kaasas kanda. Kord kodus olles pani ta selle käest, hetk hiljem kostis ukse tagant röhkimist ja mörinat, siis lendas see pilbasteks ja sisse marssisid Joseph Mengele Juunior Juunior ja Neonatsionalistlik Puhkpillikvartett, kõigil kaheraudsed ghettoblasterid seljas. Käes kandsid nad hiiglaslikku roosat plakatit kirjaga "Hiired eal ei maga". Püüdes nende tähelepanu kõrvale juhtida hüüatas Ariel "Scheisse! Die Medikopter kommt!", näitas näpuga aknale ja üritas ise kibekähku põgenemiseks põrandasse auku kratsida. Kuid oli juba hilja. "Kook on ahjus," ütles Mengele kohutava aktsendiga ja lisas siis: "Regression test, ja!"
Ja kui puhkpillikvartett viisi üles võttis, alustas Juunior Juunior laulu:
How come I end up where I started?
How come I end up where I went wrong?
Won't take my eyes off the ball again
You reel me out then you cut the string

How come I end up where I started?
How come I end up where I went wrong?
I won't take my eyes off the ball again
First you reel me out and then you cut the string

You used to be alright
What happened?
Did the cat get your tongue?
Did your string come undone?

One by one
One by one
It comes to us all
It's as soft as your pillow

You used to be alright
What happened
Et cetera, et cetera
Facts for whatever
Fifteen steps
Then you'll die

Kommentaare ei ole:

 
blog.tr.ee