pühapäev, 27. aprill 2008

Pidu ja pillerkaar

See oli millalgi aasta alguses, jaanuaris vist, kui küberite postkasti sadasid palved vastata sisekommunikatsiooni ja töörahulolu puudutavatele küsimustikele. Õigupoolest küll käsud, mitte palved, aga mittevastajaid maha ei lastud, sest muidu oleks küberlaste arv enam-vähem poole võrra vähenenud. Sisekommunikatsiooni uuriv küsimustik oli tegelikult nõme, kui leebelt väljenduda. Valikvastused, nendel harvadel juhtudel kui oli võimalik vastata "ei oska öelda", khm, ei olnud see tegelikult võimalik, nagu hiljem kokkuvõtteid tehes selgus, vastus "jah" oli lukku pandud ja muuta ei olnud võimalik. "Kas sinu arvates on probleeme blaah boast blaah blaah?" - "Jah." "Vali viis kõige probleemsemat valdkonda küberis? (Jah, sa pead, muidu kuvame veateate (nummismaili)". Töörahulolu küsimustik oli toredam, seal oli võimalus vabalt väljenduda ja seda ka küberid usinalt kasutasid, protsentide arvutamise ja graafikute joonistamise tegi see, tõsi küll, üsna keeruliseks. Millegipärast ei langenud mõlemas küsimuses olnud küsimuste puhul need protsendid kokku. Igatahes, üks küsimus oli selle kohta, kas ollakse teadlik küberlastele pakutavatest hüvedest. Vaid umbes kaks kuud tööl olnuna sai lahtrisse rahulikult kirjutada "Pole aimugi, aga loodetavasti antakse võimalus välja uurida kui huvi peaks tekkima." Või midagi sarnast, täpset sõnastust enam ei mäleta.
Õige vastuse sellele küsimusele sain katseaja lõpus. Ja üks hüvedest on igasugused toredad ühisüritused, nagu nt. kvartalikokkutulekud (kohustuslikud), mis toimuvad umbes kord kuus või tihemini (nii vähemalt tundub). Ja mitte ainult. 9. mail näiteks on kübersünnipäev, mille kellegi kurikaval aju otsustas korraldada stiilipeona. "Tulge kõik kauboina või muidu seisan hiljem puiklejatega tolmusel linnatänaval vastakuti, näpud valmis poolemeetrist revolvrit haarama." No tore, stiilipidu siis stiilipidu. Mida on vaja, et olla piisavalt kauboi, et auhind võita? Mida on vaja, et panna võimalikult palju ajusid välja vurtsama, et edaspidi lastaks inimestel rahus olla ja sünnipäeval lihtsalt juua vms mida normaalsed inimesed teevad? Ruuduline särk? Kaelarätt? Küünarnukini kummikindad? Erkroosa, karvase äärega kaabu, mille led-tulukesed ära näitavad, kes küberitest langetõbisemad on? Puust püstol, mis näeb välja kui Lärmakas Kilk filmist "Mehed mustas"? Rotilõks, milles koibapidi karvane mängulehm? Tequila ja odavad sigarid ja pidurdamatu ropendamine? Kõik muud nutikad ettepanekud on muidugi teretulnud, peaasi et nad liiga kalliks ei lähe, nii varustuse soetamisel kui hiljem avaliku korra rikkumise eest trahvide maksmisel.
Või siis...Nevermind. Küber on ilmselt juba ära jaganud, kes töötajatest sülemisse sulanduda ei armasta, sest teisipäeval korraldatakse seoses ühe tolliprojekti eduka lõpuga veel üks ühisüritus, mille sisuks on kahtlase väärtusega veesõidukiga kärestikulist jõge mööda sõitmine. Kui siia blooogi enam sissekandeid ei lisandu, siis ärge imestage. Suu on lihtsalt vett täis. (Või läks pidu ja pillerkaar veidi ebatervislikult liiale. Tartu kevadpäevade teatmikus on näiteks kava päevade kaupa: kolmapäev, 30. aprill; neljapäev, 30. aprill; neljapäev, 1. mai. Tartlastel on vist kombeks kalendergi segi juua...)

Kommentaare ei ole:

 
blog.tr.ee